VERZEND- & LEVERINGSVOORWAARDEN

Ruilen/retourneren

Artikelen die u via de webshop besteld heeft, maar die niet naar wens zijn kunt u bij ons ruilen of retourneren. U heeft het recht de overeenkomst zonder opgave van redenen tot uiterlijk 14 dagen na aflevering van de bestelling te herroepen. Om van dit recht gebruik te maken dient u ons schriftelijk, per post of per e-mail, op de hoogte te stellen. Hiervoor verzoeken wij u vriendelijk gebruik te maken van ons retour/ruilenformulier. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om ons uw mededeling gebruik te maken van het herroepingsrecht te verzenden voordat het termijn verstreken is (veertien dagen na ontvangst van het product).

Retour/ruilenformulier

Wij kunnen uitsluitend producten terugnemen die onbeschadigd en in originele staat verkeren.

Let op: Wij kunnen enkel producten terugnemen die ongedragen zijn én die niet gegraveerd zijn. Wanneer u een gedragen of gegraveerd product terugstuurt, kunnen wij dit niet ruilen/retour nemen.

Wij zullen alle teruggezonden artikelen controleren. Wanneer blijkt dat het product beschadigd is door gebruik dat verder gaat dan nodig om de aard, kenmerken en werking van het artikel, zullen wij het weer naar u terug moeten zenden. De eventuele vervolgkosten als portokosten zullen in dat geval voor uw rekening zijn. 

Hoe te handelen?

Wanneer u niet tevreden bent met het geleverde product, kunt u deze per post aan ons retourneren. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren wij dat u zich aan het volgende stappenplan houdt:

Download het retour/ruilenformulier en vul deze volledig in. U kunt hierop aangeven of u het bestelde artikel wilt retourneren of ruilen. Geef in het laatste geval duidelijk, in de daarvoor bestemde ruimtes, aan welk artikel u hiervoor terug zou willen.

Verzend het artikel aangetekend, samen met het formulier naar onderstaand adres. Zorg ervoor dat u alle originele verpakkingen, aangeleverde certificaten en eventueel ontvangen cadeaus (indien niet meegezonden, zullen wij de kosten hiervan van het te retourneren bedrag aftrekken) ook meestuurt en dat de producten niet kunnen schuiven (i.v.m. beschadigingen).

 Let op: wij raden u aan om het pakketje per aangetekende post aan ons te retourneren. Dit is volgens de voorwaarden van Thuiswinkel niet verplicht, omdat de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Wij maken echter zo nu en dan mee dat pakketjes kwijtraken tijdens de verzending. Wanneer u een pakketje aangetekend verzendt, bent u verzekerd tegen verlies of diefstal.

Retouradres:
Salon Stormenstormjuwelen

Broederplein 15

3703CC Zeist.

 

Terugbetaling

Voor de kosten van de retourzending bent u te allen tijden zelf verantwoordelijk. Wanneer het gaat om een (fabricage)fout of een door ons verkeerd geleverd artikel, zullen wij de kosten van de retourzending wel vergoeden. Mocht u het bestelde artikel om willen ruilen, dan zullen wij het omgeruilde, nieuwe artikel kosteloos naar u retour sturen (tenzij het aankoopbedrag na omruiling onder de €50,- komt).

Wanneer u een artikel retourneert ontvangt u alle betalingen die u tot dat moment heeft gedaan van ons retour. Wij doen ons best dit bedrag z.s.m. te retourneren, uiterlijk 14 dagen nadat wij door u op de hoogte zijn gebracht van uw beslissing het product te retourneren. Wij mogen echter wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden.

Wij zullen het bedrag met hetzelfde betaalmiddel als de oorspronkelijke transactie retourneren, tenzij u heeft ingestemd met een andere methode. Hiervoor zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht.
 

Uitzonderingen

Zoals hierboven al aangegeven kunnen wij artikelen alleen terugnemen wanneer deze in originele, onbeschadigde staat verkeren en (voor zover mogelijk) voorzien zijn van de meegeleverde papieren en verpakkingen. Er zijn echter een paar uitzonderingen, de volgende artikelen kunt u niet bij ons ruilen/retourneren:

  • Artikelen die op verzoek van de klant gegraveerd zijn
  • Artikelen die op speciaal verzoek gemaakt/vermaakt zijn. Let op: ook trouwringen vallen hieronder!
  • Artikelen die naar wens van de klant op maat gemaakt zijn

Ruilen/retourneren in de salon

Het is ook mogelijk om het artikel persoonlijk terug te brengen naar de salon, maak hiervoor wel een afspraak om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat.